fbpx

За организации

ПРО – изисквания към организации, които дават казус

Цели на академията (мисия): Целта на лятна ИТ академия за предприемачи ПРО е да даде възможност на ученици и студенти да развиват част от ключовите умения в 21-ви век, докато се забавляват и решават казуси на реални организации. Основните умения, които развиваме са: програмиране, аналитично мислене, решаване на проблеми, работа в екип, предприемчивост и инициативност, финансова грамотност.

 

Визия: Създаване на среда, която подготвя и развива следващо поколение технологични лидери на България.

it_academy_pro
it_academy_pro

За кого е предназначена? За ученици в гимназия и студенти, които имат основни познания по програмиране, обичат да творят, да се запознават с нови хора и вярват, че могат сами да решават реални казуси заедно с връстници.

Всички участници в академията имат минимум основни познания по програмиране и преминават през стриктен подбор, състоящ се от 3 входящи теста и работа по казуси на място по време предварителните обучения.

Какво предлагаме за организации, които задават казуси: Възможност 2 различни екипа от лятната ИТ академия да работят в продължение на 10 дни по зададените от вас казуси. В края на академията всеки екип представя своите идеи. След това по ваша преценка този екип може да се заеме и с реализиране на идеите си.

Изисквания към организации, които задават казуси:

 • Разписване на поне 2 казуса/проекта за лятната ИТ академия
 • Ангажиране на човек от организацията, който да комуникира с екипите от ПРО.
  • Този човек трябва да представи казусите в рамките на около 1 час по време на предварително обучение, което ще се проведе във Враца на 16 и 17 юни.
  • По време на лятната академия (06-15 юли) да бъде на разположение по ел.поща / телефон в рамките на 15-30 мин / на ден
  • Да участва във финалното представяне на идеи, което ще се проведе на 16.07 във Враца. И да даде обратна връзка на всеки от екипите, работили по негови казуси.
 • Попълване на кратка анкета (10-15 мин) за цялостния си опит в ПРО

 

Изисквания за проектите:

 • Да бъдат технологично ориентирани (програмиране / ИТ)
 • Да изискват креативност и аналитично мислене от участниците
 • Да бъдат подходящи за работа от ученици в гимназия и студенти
it_academy_pro