fbpx

За академията

Искаш да натрупаш опит и ценни контакти, докато се забавляваш? Включи се в академията и се запознай с основни понятия от света на предприемачеството. Ще научиш как да събираш информация, да правиш проучвания и да решаваш реални казуси на реални организации. Но това не е всичко. Ще станеш част от истински екип и ще разбереш какво е нужно, за да си успешен.

ИТ Академия ПРО има няколко етапа:

 1.       Необходимо е да кандидатстваш като попълниш три входящи теста. Чрез тях ще направим подбор, защото местата са само 25. Може да поканиш и приятели, с които искаш да работиш в екип.
 2.       Преминалите подбора ще продължат участието си. Всички ще бъдат информирани за своите резултати. Най-добре представилите се пет човека ще получат стипендия, която покрива разходите им за Такса ПРО. Тези, които доведат приятел ще платят само една Такса ПРО и за двамата.
 3.       Преди да започне същинската академия ще има едно предварително обучение в рамките на два дни, което ще се проведе във Враца. Тогава ще се запознаем, ще сформираме екипите и ще научим основни неща за предприемачеството и работата в екип. Освен това ще бъдат представени казусите, по които екипите ще работят и ще започне подготовката за същинската работа по време на летния лагер.
 4.       Основният етап е 10-дневен и ще се проведе в Младежкия еко лагер на Природен парк Врачански балкан в село Очин дол. Там, сред природата, екипите ще работят по своите решения на казусите, подпомагани от професионалисти. Работата им ще е съпътствана от различни активности и разтоварващи игри, за да е по-ефективна.
 5.       В последния ден, във Враца, ще се проведе церемония по представяне на решенията. Ще участват представители на компаниите, които ще изберат най-добрите.
Какво е екип и какво не е екип?
Защо екипът може повече от най-големия специалист или от друга група хора?
Как работи и как се управлява екипът?
Кои са фаталните грешки, които разрушават екипа?

Отговорите на тези въпроси ще научите и преживеете по един интерактивен начин. Чрез поредица от ролеви игри, задачи, симулации и дискусии ще придобиете ценен личен опит за това какво всъщност е работата в екип. Ученето може да бъде интересно, забавно и увлекателно.

Летният лагер

Летния лагер  се провежда в с. Очин дол в продължение на 10 дни. Участниците ще имат обучения по програмиране и предприемачество. Ще има алго-състезания и сплотяващи активности. В свободното си време ще могат да практикуват различни видове спорт, ще се правят преходи и ще играят игри. Всеки екип ще разполага с технически ментор.

 

Един типичен ден включва:

 • 8.00 – 9.00 Закуска
 • 9.00 – 10.30 Игри
 • 10.30 – 12.30 Алгоритми
 • 12.30 – 13.30 Обяд
 • 13.30 – 15.30 Предприемачество
 • 15.30 – 19.30 Работа по проект (+ментор онлайн)
 • 19.30 – 20.30 Вечеря
 • 21.00 – … игри